افشار": زیر سوال بردن بررسی صلاحیتها، سوابق تخلف افراد را برطرف نمیکند
رییس ستاد انتخابات کشور بااشاره به برخی اظهار نظرها و پیش بینی ها درباره بررسی صلاحیت داوطلبان گفت: فریاد زدنها، تیتر کردن اظهار نظرها و زیر سوال
بردن رد صلاحیتها براساس قانون، سوابق تخلفاتی افراد را برطرف نمی کند. "علیرضا افشار" روز یکشنبه در گفتوگوباخبرنگار ستاد خبری ایرنا ویژه انتخابات تصریح کرد: بررسی صلاحیت داوطلبان در چارچوب قانون صورت میگیرد و هیاتهای اجرایی و نظارت به وظیفه قانونی خود عمل میکنند.
وی تاکید کرد: تنها نتیجه اظهار نگرانیها از انجام وظایف قانونی هیات های اجرایی و نظارت، برهم زدن فضای سالم انتخابات و مایوس کردن مردم است.
معاون سیاسی وزیرکشور انتشار اینگونه اظهار نظرها را " شایعه" دانست که هیچ مدرک، دلیل و شاهدی برای اثبات آن وجود ندارد.
وی یادآور شد: هیاتهای اجرایی که مسوولیت بررسی صلاحیت داوطلبان را بر عهده دارند، از طریق معتمدین هر حوزه انتخابیه انتخاب میشوند و وزارت کشور نقشی در روند بررسی صلاحیتها توسط هیاتهای اجرایی ندارد.
افشار بابیان اینکه وزارت کشور پرونده داوطلبان را به مراجع چهارگانه ارایه کرده است، گفت: مراجع چهارگانه نیز به تدریج نتایج بررسیهای خود را در اختیار هیاتهای اجرایی قرار دادهاند.
وی تصریح کرد: هیاتهای اجرایی آزاد هستند و تحت تاثیر فشارهای سیاسی قرار نمیگیرند و به وظایف قانونی خود عمل میکنند.
رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه قانون حدود صلاحیت داوطلبان را مشخص کرده است، تاکید کرد: ماده ? ???قانون انتخابات شرایط داوطلبان برای ثبت نام را اعم از سن، تابعیت، اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام جمهوری اسلامی مشخص کرده است که این صلاحیتها باید احراز شود.
افشار گفت: بررسی برخی از شرایط مندرج در قانون انتخابات براساس اسناد و مدارک ارایه شده از سوی داوطلب است و برخی از شرایط مانند التزام علمی به اسلام و نظام جمهوری اسلامی نیز باید در هیاتهای اجرایی بررسی شود.
وی تاکید کرد: قانون پیش بینی کردهاست که هیاتهای اجرایی در صورت عدم شناخت از داوطلب، میتوانند از طریق بررسی محلی از محل کار یا سکونت فرد این صلاحیتها را احراز کند.
افشار گفت: بر اساس ماده ? ???قانون انتخابات ، برخی افراد نمیتوانند داوطلب نمایندگی مجلس شوند که این مساله باید از مراجع چهارگانه مندرج در قانون استعلام شود.
رییس ستاد انتخابات کشور تاکید کرد:ارایه مدرک از سوی مراجع چهارگانه می تواند مانع نمایندگی آن دسته افرادی که مشمول ماده ? ???قانون انتخابات هستند، شود.
افشار درباره " عدم احراز صلاحیت " داوطلبان نیز گفت: ماده ? ???قانون انتخابات به هیاتها اجازه میدهد برای احراز صلاحیت افراد، بررسی محلی را از محل کار یا سکونت داوطلب انجام دهند.
براساس ماده? ???قانون انتخابات،هیاتهای اجرایی در حوزههای انتخابیه موظفند حداکثر ظرف ? ???روز پس از پایان مهلت ثبت نام با توجه به نتایج به دست آمده از بررسیهای لازم در محل و با استفاده از نتایج اعلام شده توسط وزارت کشور صلاحیت داوطلبان در رابطه با صلاحیتهای مذکور در قانون انتخابات را مورد رسیدگی قرار داده و نتیجه را به هیاتهای نظارتی اعلام نمایند.