استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: احزاب، گروهها و جریانات سیاسی بیشترین نقش را در انتخابات ایفا میکنند. دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی دوشنبه شب در جمع گروهی از جوانان و دانشآموزان مشهدی افزود: ما انتخابات حزبی به معنای تام و تمام آن نداشتهایم زیرا هنوز احزاب ما چنین قدرتی نیافتهاند با این
حال بیشترین نقش را در انتخابات ایفا میکنند. وی اظهار داشت: احزاب و گروهها در کشور ما در مقاطع مهمی چون انتخابات ظهور و بروز پیدا کرده و میکنند.
وی افزود: فصل انتخابات ایام کار، تلاش و حضور احزاب در صحنههای اجتماعی و سیاسی است.
رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به دو جریان اصولگرا و اصلاحطلب در کشور گفت: عناوین اصولگرا و اصلاحطلب شاید نتواند مرزبندی مشخص و دقیقی را بین این دو گروه ایجاد کند زیرا اصلاحطلبان اصولی دارند که به آن پایبند و در پی اجرا و تحقق آن هستند و اصولگرایان هم اموری دارند که درصدد اصلاح و بهبود آن هستند.
قائممقام اسبق صداوسیما ادامه داد: بنابراین لفظ اصولگرایی و اصلاحطلبی به طور دقیق معرف جریانهای سیاسی کشور نیست.
وی افزود: اما آنچه باعث تمایز و تفاوت این دو جریان میشود نوع نگاه و تلقی آنها عموما در حوزه اقتصادی و مسائل مربوط به آن است که البته همین موضوع هم در مسیر تاریخی خود بارها دچار تغییر و دستخوش جابجایی شده است.
رحمانی فضلی ادامه داد: آنچه اکنون مهماست آنکه یک دیدگاه به طور کامل ناظر بر فعالیت اقتصادی مبتنی بر بازار آزاد و رقابت است و طرف دیگر ضمن قبول اقتصاد آزاد و بازار، نگران تاثیر مسائل توسعهای به عدالت و توزیع ثروت است.
قائم مقام شورای عالی امنیت ملی در خصوص نظرات این دو جریان درباره سیاست خارجی هم گفت: در این حوزه هر دو معتقد به واقعگرایی، عقلیگرایی و برخورد منطقی در تعاملات خارجی هستند.
وی در زمینه چگونگی آرایش نیروهای سیاسی در مجلس هشتم پیش بینی کرد: یک مجلس ترکیبی با نسبت گرایش بیشتر به اصولگرایی شکل میگیرد که فضای حاکم بر آن یک فضای عقلانی، متعادل، کارشناسی با تجربههای بالا خواهد بود.